Aplikasi menonton anime sub malaysia

Aplikasi untuk menonton anime sub malaysia bombaytrik.com anime adalah tontonan paling digemari oleh golongan milenial dan berkemungkinan ibu bapa pun kadangkala masih mempunyai ramai peminat.

Macam mana kalau dulu nak tengok anime kena tunggu siaran TV nasional yang tayang, sekarang tak payah susah-susah lagi nak tengok, cuma ada telefon Android dan pasang aplikasi, boleh tengok kat mana-mana. pada bila-bila masa yang akan kami sediakan di bawah.

menonton di telefon bimbit lebih mendebarkan dan lebih lengkap, anda boleh menggunakan ciri iaitu sarikata bahasa indonesia supaya anda boleh menonton versi seram anime yang sangat jarang disiarkan di tv nasional.Nak tahu apakah apk yang hebat untuk pencinta vaforit ini?

5 aplikasi terbaik dan terkini untuk menonton anime sub malaysia di Android

5 aplikasi berikut akan menjadi rujukan untuk menonton anime versi android dan anda tidak perlu bersusah payah menonton anime di TV nasional tanpa perlu bersusah payah duduk di hadapan skrin TV anda, anda hanya memerlukan telefon bimbit dan sambungan internet.

jadi dengan ini anda boleh terus muat turun sekarang di bawah, aplikasi untuk nonton anime sub malaysia sesuka anda.

1. Viki

Aplikasi ini menyediakan beribu-ribu anime, salah satunya bermula dari anime aksi, kereta, komedi, syaitan, dan lain-lain. Anda juga boleh menonton rancangan penstriman dari negara lain yang sedang ditayangkan.

Viki menyediakan pelbagai jenis sarikata dari negara lain seperti Sepanyol dan Itali, Jepun dan lain-lain dan turut disediakan di sini, jadi muat turun aplikasi yang dibuat oleh Viki Inc telah mencecah lebih 10 juta orang.

Muat turun Aplikasi Di Bawah

2.Anime Tv

di sini KIKU Group merilis aplikasi nonton anime yang super lengkap, Anime TV sudah diunduh sebanyak satu juta lebih. Kelebihan dari aplikasi ini yaitu kualitas gambar yang sudah full HD, pilihan judul anime yang sudah mencapai 30 ribu.

Siapa saja akan mudah menggunakan aplikasi ini, selama kondisi jaringan internet anda stabil. Anda bisa pilih kualitas gambar paling rendah 360 hingga 1080, dengan efek suara yang sangat jernih.

Download Aplikasinya Dibawah Ini

3. Crunchyroll

jadi anda tidak terlepas menonton anime dengan perbezaan hanya sejam dari yang asal di Jepun, anda mesti memuat turun aplikasi Crunchyroll.

untuk 14 hari pertama tidak akan dikenakan yuran langganan. Bagi ahli premium yang mempunyai ciri terbaik, pastinya tiada iklan dan banyak faedah lain.

dalam aplikasi ini anda boleh menonton semua anime paling popular sepanjang masa dengan sistem luar talian selepas anda memuat turunnya. Jadi jika anda ingin menontonnya pada bila-bila masa, di mana-mana sahaja, buka sahaja bakul muat turun dan pilih anime yang anda ingin tonton.

Muat turun Aplikasi Di Bawah

4. Animlovers

Ramai pencinta anime memilih aplikasi untuk menonton sub anime Indo Animlovers sebagai media tontonan tanpa perlu bersusah payah mencari sarikata bahasa Indonesia. Anime di sini sentiasa dikemas kini berdasarkan anime yang sedang ditayangkan di Jepun.

Anda boleh menonton terus ke minit yang dikehendaki tanpa perlu memulakan semula dari permulaan episod. Kepuasan dengan tontonan skrin penuh, jadi anda boleh melihat semua watak anime dengan bunyi asal dan kesan bunyi yang tajam.

Muat turun Aplikasi Di Bawah

Begini cara menontonnya.

1. Pastikan Rangkaian Internet stabil

Anda perlu memastikan rangkaian internet stabil semasa memuat turun aplikasi untuk menonton anime sub indo dan menonton anime kegemaran anda. Boleh guna internet atau kuota WiFi.

2. Pilih Aplikasi

Pilih aplikasi yang anda rasa terbaik dan paling sesuai untuk menonton anime. Kerana setiap aplikasi mempunyai kelebihan dan kekurangan yang tersendiri.

Kategori anime yang tersedia adalah mengikut kehendak anda, yuran langganan, hingga kuota yang diperlukan untuk memuat turun setiap episod anime.

3. Pilih Anime

Sudah tiba masanya untuk memilih anime yang anda ingin tonton, kemudian berapa episod yang anda ingin tonton. Jangan sampai kuota habis nak tengok anime berdurasi lama.

4. Pilih Waktu Tontonan

Pilih waktu menonton yang selesa seperti yang anda suka, contohnya pulang dari sekolah, pulang dari kerja atau hujung minggu semasa cuti supaya anda lebih puas menonton filem atau anime hingga habis.

Penutup

Semoga maklumat mengenai aplikasi menonton sub anime malaysia di Android di atas berguna untuk anda. Terutama bagi mereka yang ingin sentiasa update untuk menonton anime terbaru, di mana-mana dan pada bila-bila masa.

salam bombaytrik.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *